1109

[1109][bsummary]

TRAFFICKING

[A21][twocolumns]

THE A21 CAMPAIGN

[Α21][bleft]

Η ιστορία της Ανίκα


Όταν ήταν πέντε χρονών, η Ανίκα ήταν μια ζητιάνα που έβγαζε πολύ κέρδος. Οι γονείς της έσπασαν τους γοφούς της ,όταν μετακόμισαν στην Ελλάδα από την Πολωνία. Η πολύτιμη αθωότητα και αδυναμία της, την έκανε ακαταμάχητη για κάθε περαστικό. Αλλά όταν πέρασε η εφηβική της γοητεία, τα χρήματα που έβγαζε κάθε φορά λιγόστευαν, και οι γονείς της την εγκατέλειψαν στην πόλη της Αθήνας.

Μόνη και τραυματισμένη, η Ανίκα λαχταρούσε απεγνωσμένα να βρει κάποια οικογένεια και την αίσθηση ενός σπιτικού.

Την προσέγγισε τότε μια ομάδα νεαρών ανδρών που έκανε τα στραβά μάτια. Με γοητευτικά χαμόγελα, της υποσχέθηκαν στέγη, τροφή, και μια οικογένεια. Ενθουσιασμένη από αυτή την ευκαιρία, η Ανίκα δέχτηκε πρόθυμα τη γενναιοδωρία τους.

Όταν όμως έφτασε στο σπίτι τους, συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν ο φάρος της ελπίδας που είχε φανταστεί. Είχε οδηγηθεί σε ένα σκοτεινό και άσχημο διαμέρισμα. Καθώς την ξυλοκοπούσαν και την βίαζαν επανειλημμένα, εκείνοι οι βρόμικοι τοίχοι και το κρύο έγιναν το κλουβί της. Έγινε αμέσως μια φυλακισμένη... ένα ζώο ... μια σκλάβα.

Ως νεαρή έφηβη, η Ανίκα έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης με πολλούς τρόπους: Πρώτον, την πουλούσαν καθημερινά σε πελάτες στην καταναγκαστική πορνεία. Δεύτερον, την κακοποιούσαν όταν δεν συμμορφωνόταν να κάνει οικιακές δουλειές γι’ αυτούς. Το σώμα της ήταν γεμάτο πληγές, και η τελευταία δύναμη που της είχε απομείνει άρχισε να λιγοστεύει μέρα με τη μέρα.

Τότε μια μέρα, οι γείτονες της πολυκατοικίας άκουσαν τις φωνές της κακοποίησης και ανέφεραν τις υποψίες τους στην ελληνική αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα, έπιασαν έναν άντρα να βιάζει το νεαρό κορίτσι και απευθείας προχώρησαν στη σύλληψή των σωματέμπορων.

Μια απλή ομάδα ανήσυχων πολιτών έσωσε τη ζωή της Ανίκα, όταν αποφάσισαν ότι δεν θα ανεχθούν πλέον αυτή την αδικία.

Το προσωπικό της A21 καλωσόρισε την Ανίκα στον ξενώνα με χαμόγελο και αγάπη. Με καλοσύνη που δεν έκρυβε χυδαίες προθέσεις. Το σπίτι αυτή την φορά δεν ήταν κρύο και βρόμικο, αλλά ζεστό με όμορφα χρώματα και μηνύματα ελπίδας. Για πρώτη φορά στη ζωή της, κάποιοι ενήλικες της έδειξαν πώς είναι η αγάπη και όχι η χειραγώγηση.

Ο ξενώνας της παρείχε ιατρική φροντίδα, που βοήθησε να θεραπευτεί η κακοποίηση που βίωσε από τους γονείς και τους απαγωγείς της. Αλλά το πιο σημαντικό είναι, ότι το προσωπικό της Α21 ενθάρρυνε την Ανίκα να πάρει της δικές της αποφάσεις, κάτι που την βοήθησε να επανακτήσει ενδιαφέρον για την ζωή.

Η Ανίκα έχει πλέον επιστρέψει στην Ανατολική Ευρώπη για να ξεφύγει από την πόλη που την τραυμάτισε. Δεν είναι πλέον ένα θύμα, αλλά μια κοπέλα που επέζησε και πλέον έχει μια ιστορία ελπίδας.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι ξενώνες της Α21 έχουν καλωσορίσει άλλα δώδεκα νέα κορίτσια! Δώδεκα νέα κορίτσια θα ενδυναμωθούν για να πάρουν αποφάσεις. και θα πιστέψουν στα όνειρά τους και πάλι. Η ιστορία της Aνίκα δεν πρέπει να αποτελεί εξαίρεση πλέον. Αλλά πρέπει να εξαπλωθεί και να φέρει ελπίδα και σε άλλες απελπισμένες κοπέλες.

Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η επιτυχία μιας ζωής που άλλαξε, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνεχή υποστήριξη και συνεισφορά της βοήθειάς σας. Χάρη στην υποστήριξη των χορηγών και των μηνιαίων υποστηρικτών μας, είμαστε σε θέση να ανοίξουμε καταφύγια σε όλο τον κόσμο για να παρέχουμε ασφάλεια, αποκατάσταση και ελευθερία.

ΜΑΖΙ κάνουμε τη διαφορά!


Αναδημοσίευση από: A21.gr





"Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε την αδικία είναι να σταθούμε μαζί"
-εθελοντής Α21

Μάθε περισσότερα για την πρόληψη και καταπολέμηση του Τράφικινγκ στις ιστοσελίδες:
A21.gr | 1109.gr | stoptrafficking.gr | spottrafficking.grA21.org | trafikingk.blogspot.gr

Διέδωσε το άρθρο στους φίλους σου να ενημερωθούν και αυτοί για την Εμπορία Ανθρώπων!