1109

[1109][bsummary]

TRAFFICKING

[A21][twocolumns]

THE A21 CAMPAIGN

[Α21][bleft]

Οι ιστορίες της Σάρα και της Τάσα


Μία από τις αγαπημένες μας ασχολίες στο γραφείο της Α21 είναι να μοιραζόμαστε ιστορίες για το τι συμβαίνει στον κόσμο καθώς μαχόμαστε για την ελευθερία. Καθώς επιζώντα θύματα, έχουν γίνει και φίλες μας, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας λίγα πράγματα για τους ανθρώπους που εσείς βοηθάτε να ελευθερωθούν, να αποκατασταθούν και να επανενταχθούν στην κοινωνία σε καθημερινή βάση.

Γνωρίστε την Σάρα και την Τάσα...

Αυτές οι δυο νεαρές μητέρες, έπρεπε να πάρουν τη δύσκολη απόφαση να ψάξουν για δουλειά έξω από τη χώρα τους. Και οι δυο άφησαν τα παιδιά τους στις οικογένειές τους, ώστε αυτές να μπορέσουν να ψάξουν για εργασία στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δυο διαφορετικά κορίτσια με δυο διαφορετικές ιστορίες, είχαν ένα πράγμα κοινό: έπεσαν θύματα εμπορίας ανθρώπων. Οι διακινητές τους, τους αφαίρεσαν κάθε αναγνωριστικό στοιχείο της προηγούμενης ζωής τους. Χωρίς χρήματα, χωρίς διαβατήριο ή κάθε άλλο επίσημο έγγραφο, αυτές οι νεαρές μητέρες δεν είχαν καμία διέξοδο διαφυγής από τη φυλακή τους. Η Σάρα και η Tάσα πουλήθηκαν ως αντικείμενα, χωρίς πια να έχουν καμία ελπίδα να ξαναδούν τα παιδιά τους.

Σε μία, ως εκ θαύματος, τροπή των γεγονότων, κάποιος πληροφόρησε την αστυνομία για κάποιο πιθανό κύκλωμα διακίνησης λευκής σαρκός και τα κορίτσια σώθηκαν από τους διακινητές τους.

Η Σάρα και η Τάσα έφτασαν στον ξενώνα της Α21 της Ελλάδας ντροπιασμένες και καταρρακωμένες. Ήταν πολύ φοβισμένες στην αρχή, μη γνωρίζοντας αν θα μπορούσαν να μας εμπιστευτούν. Καθώς, όμως, περνούσαν οι μέρες, κατάλαβαν πως θέλαμε να τις βοηθήσουμε και οι ανησυχίες τους εξαφανίστηκαν.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που σας ανακοινώνουμε πως αυτόν το μήνα, δυο διαφορετικά κορίτσια με δύο διαφορετικές ιστορίες έχουν κάτι κοινό: αφού παρέμειναν στη φροντίδα μας και επωφελήθηκαν από τη νομική μας βοήθεια, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ γυναίκες κατάφεραν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και επανενώθηκαν με τα παιδιά τους.

Οι κοπέλες αυτές, και οι δύο ταλαντούχες αισθητικοί, είχαν το όνειρο να βρουν μία δουλειά στον τομέα τους για να βοηθήσουν και να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Χάρη στους χορηγούς μας και στους χρηματικούς υποστηρικτές μας, καταφέραμε να τις προμηθεύσουμε, όχι μόνο με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά και με μία ευκαιρία να επιτύχουν στον τομέα εργασίας τους. Καθεμιά τους ενθαρρύνθηκε να επιδιώξει την πραγματοποίηση των ονείρων της και προμηθεύτηκε με τα εργαλεία ώστε να το πετύχει.

Υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες τους, τις προμηθεύσαμε με εργαλεία της δουλειάς τους για να πάρουν μαζί τους πίσω και να δημιουργήσουν μία ασφαλή και πετυχημένη καριέρα κάνοντας αυτό που έχουν πάθος να κάνουν.

Όταν άνοιγαν τα δώρα, τα πρόσωπά τους φωτίστηκαν με μία παιδική, σχεδόν, χαρά καθώς αγκάλιαζαν το προσωπικό μας, η μία την άλλη και τις άλλες κοπέλες του ξενώνα μας. Ήταν σαν τα Χριστούγεννα να ήρθαν νωρίτερα!

Η Σάρα και η Tάσα μας ενέπνευσαν να συνεχίσουμε την «καταδίωξη» της εμπορίας ανθρώπων. Δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευγνώμονες που και εσείς νιώθετε το ίδιο. Σας ευχαριστούμε που είστε οι καλύτεροι σύντροφοι και μέλη της ομάδας καθώς ΜΑΖΙ βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν ελεύθερα.

Με τη δική σας στήριξη συνεργαζόμαστε για να δώσουμε στα άτομα που επιβιώνουν από την εμπορία ανθρώπων ελπίδα και μέσα για να ζήσουν τα όνειρά τους.

Αναδημοσίευση από: A21.gr





"Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε την αδικία είναι να σταθούμε μαζί"
-εθελοντής Α21

Μάθε περισσότερα για την πρόληψη και καταπολέμηση του Τράφικινγκ στις ιστοσελίδες:
A21.gr | 1109.gr | stoptrafficking.gr | spottrafficking.grA21.org | trafikingk.blogspot.gr

Διέδωσε το άρθρο στους φίλους σου να ενημερωθούν και αυτοί για την Εμπορία Ανθρώπων!