1109

[1109][bsummary]

TRAFFICKING

[A21][twocolumns]

THE A21 CAMPAIGN

[Α21][bleft]

Συχνές Ερωτήσεις


Συχνές Ερωτήσεις

Τι είδους τηλεφωνήματα δέχεται η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων (1109);

Τηλεφωνήματα Κρίσης – Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τηλεφωνήματα που γίνονται από τα ίδια τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη για βοήθεια. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης τηλεφωνήματα από μεμονωμένα άτομα που τηλεφωνούν εκ μέρους ενός πιθανού θύματος που βρίσκεται σε άμεση ανάγκη για βοήθεια. Τηλεφωνήματα με αναφορές για πιθανά ανήλικα θύματα εμπορίας ανθρώπων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ακόμα και αν η κατάσταση δεν είναι επείγουσα.

Αναφορές Πληροφοριών – Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τηλεφωνήματα από μεμονωμένα άτομα που επιθυμούν να αναφέρουν πληροφορίες που γνωρίζουν σχετικά με πιθανά θύματα της εμπορίας ανθρώπων, ύποπτες συμπεριφορές, ή και τοποθεσίες όπου υπάρχει υποψία δράσης της ανθρώπινης εμπορίας.

Εκπαίδευση – Τηλεφωνήματα με σκοπό την αναζήτηση ενημέρωσης ή εξειδικευμένης εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα εμπορίας ανθρώπων, που μπορεί να περιλαμβάνουν: εξειδικευμένες πληροφορίες, υλικό με αναφορές, εκπαίδευση/ παρουσιάσεις, ή βοήθεια σε δραστηριότητες.

Παραπομπές – Αυτή η κατηγορία τηλεφωνημάτων περιλαμβάνει αναζήτηση παραπομπών σε οργανισμούς που δουλεύουν για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Γενικές Πληροφορίες – Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τηλεφωνήματα με σκοπό την αναζήτηση γενικών πληροφοριών σχετικά με το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων, όπως νομικούς ορισμούς, στατιστικά στοιχεία, τάσεις, επικράτηση ιδεών κλπ.

Άλλα τηλεφωνήματα – Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τηλεφωνήματα που είτε δεν σχετίζονται με το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων, είτε είναι παραπλήσια (όπως σεξουαλική κακοποίηση ή εργασιακή εκμετάλλευση). Τα τηλεφωνήματα αυτά δεν εμπίπτουν στις υπηρεσίες της Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων, αλλά εξυπηρετούνται από το προσωπικό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρέχοντας παραπομπές σε άλλες γραμμές βοήθειας, ή οργανώσεις αναλόγως.

Ποιός μπορεί να τηλεφωνήσει;

Ο καθένας μπορεί να τηλεφωνήσει στο 1109, όπως:

Θύματα Εμπορίας Ανθρώπων
Φίλοι και μέλη οικογένειας θυμάτων
Κοινωνικές υπηρεσίες
Αστυνομικές Αρχές, Επιβολείς Νόμου
Γιατροί
Νομικοί
Δημόσιοι Υπάλληλοι
Εισαγγελείς, δικηγόροι και δικαστές
Εκπαιδευτικοί και μαθητές
Απλοί Πολίτες
Όποιος έχει έρθει σε επαφή με πιθανό θύμα Εμπορίας Ανθρώπων
Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για την Εμπορία Ανθρώπων ή να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο

Ποιές είναι οι ώρες λειτουργίας της Γραμμής 1109;

Η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων (1109) είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε επείγον τηλεφώνημα από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την βδομάδα, κάθε μέρα του χρόνου. Για τηλεφωνήματα που δεν είναι επείγοντα, όπως για αναζήτηση πληροφοριών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας σε ώρες γραφείου.

Τα τηλεφωνήματα στην 1109 είναι εμπιστευτικά;

Ναι. Όσοι τηλεφωνούν μπορούν να επιλέξουν να παραμείνουν ανώνυμοι, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Γραμμής Πληροφόρησης 1109.

Η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων (1109) προσπαθεί να λειτουργεί με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής.

Τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε μπορούν να παραμείνουν ανώνυμα, εκτός εάν αυτός που καλεί επιλέξει να δώσει το όνομά του/της, τα στοιχεία επικοινωνίας του, και επιτρέψει στην Γραμμή 1109 να τα χρησιμοποιήσει. Αυτά τα στοιχεία δεν θα δοθούν σε αστυνομικές αρχές, ή άλλα μεμονωμένα άτομα ή οργανισμούς χωρίς να προηγηθεί η ανάλογη συναίνεση από το συγκεκριμένο άτομο.

Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές, όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία. Αυτό περιλαμβάνει περιπτώσεις που υπάρχει υποψία κακοποίησης παιδιού, ή πιθανή απόπειρα αυτού που τηλεφωνεί να βλάψει τον εαυτό του ή άλλους.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, όταν αυτός που τηλεφωνεί επιθυμεί να μείνει ανώνυμος, η ταυτότητα του/της θα προστατεύεται. Οι πληροφορίες, όμως, που θα αναφέρει σχετικά με περιστατικό εμπορίας ανθρώπων θα προωθούνται στις αρμόδιες αρχές.

Τι γίνεται αφού δώσω τις πληροφορίες που γνωρίζω;

Αφού λάβουμε συγκεκριμένες πληροφορίες, η ομάδα μας ακολουθεί μια διεξοδική διαδικασία αναθεώρησης για να καθορίσει τα αναγκαία επόμενα βήματα.

Τα τηλεφωνήματα Κρίσης και τα τηλεφωνήματα που αναφέρουν επείγοντα περιστατικά δέχονται άμεση προσοχή και παρακολούθηση. Η Γραμμή 1109 προτού αναφέρει οποιοδήποτε περιστατικό θα λάβει υπόψη της πρώτα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις αυτού που τηλεφώνησε.

Επιπλέον θα μελετήσει: την ιδιαιτερότητα των πληροφοριών που παρέχονται, την παρουσία δεικτών που επιδεικνύουν σοβαρές μορφές ανθρώπινης εμπορίας, την συμμετοχή ανηλίκων, όπως και τις διαθέσιμες υπηρεσίες ή αστυνομικές αρχές που βρίσκονται κοντά στην περιοχή του καλούντα. Πρωταρχικό μέλημά μας θα είναι οι προτιμήσεις των ενδεχόμενων θυμάτων ανθρώπινης εμπορίας, όταν μας είναι γνωστές.

Μετά το τηλεφώνημα πιθανές ενέργειες του χειριστή της Γραμμής μας είναι:

Επανάκληση του καλούντα από εμάς για εξακρίβωση στοιχείων και πληροφοριών (με την συγκατάθεση του καλούντα).
Παροχή υλικού, ή και παραπομπή σε οργανισμούς που βοηθούν θύματα εμπορίας ανθρώπων στην περιοχή του καλούντα.
Αναφορά πληροφοριών ή περιστατικών σε τοπική οργάνωση, ξενώνα ή αστυνομική αρχή που βοηθάει θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ποιές γλώσσες υποστηρίζει το πρόγραμμά σας;

Στη Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων (1109) είμαστε σε θέση να δεχθούμε τηλεφωνήματα από όλες τις γλώσσες. Η Γραμμή έχει εξειδικευμένους τηλεφωνητές που μιλάνε Ελληνικά και Αγγλικά, και έχουμε επίσης την δυνατότητα σύνδεσης με τηλε-υπηρεσία διερμηνείας με πρόσβαση σε 176 γλώσσες, διαθέσιμη 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα.

Δέχεστε τηλεφωνήματα /πληροφορίες από το εξωτερικό;

Η Γραμμή 1109 λειτουργεί κυρίως στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, είμαστε σε θέση να πάρουμε αναφορές και πληροφορίες από διεθνείς κλήσεις και να τις επεξεργαστούμε σε περιορισμένο βαθμό. Η Γραμμή 1109 μπορεί να δώσει παραπομπές για οργανώσεις που καταπολεμούν την εμπορία ανθρώπων και στο εξωτερικό, αν υπάρχουν διαθέσιμες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η Γραμμή 1109 μπορεί να αναφέρει τις πληροφορίες που λαμβάνει απευθείας σε διεθνείς φορείς επιβολής νόμου.

Για αναφορές από το εξωτερικό σχετικά με περιστατικά ανθρώπινης εμπορίας στην Ελλάδα, καλέστε: 0030-2310019880

Πώς μπορώ να συμμετέχω στη Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων (1109);

Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει πληροφορίες για κάποια πιθανή περίπτωση εμπορίας ανθρώπων, καλέστε μας στο 1109.

Επικοινωνήστε μαζί μας για υλικό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εμπορία ανθρώπων, που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στον κοινωνικό σας κύκλο.

Βοηθήστε μας να προωθήσουμε τον αριθμό της Γραμμής 1109, διαφημίζοντας τον αριθμό μας μέσω της εταιρίας σας.

Πώς μπορώ να προσθέσω μία οργάνωση στη λίστα επαφών της Γραμμής 1109;

Για να προσθέσετε την οργάνωση/εταιρία σας στη λίστα των επαφών μας, καλέστε τη Γραμμή μας στο 1109 και ενημερώστε μας για τις υπηρεσίες που παρέχετε και τις πληθυσμιακές ομάδες που εξυπηρετείτε. Η Γραμμή μας ενδιαφέρεται για οργανώσεις που παρέχουν ποικιλία υπηρεσιών και παροχών που μπορούν να βοηθήσουν θύματα εμπορίας ανθρώπων, όπως:

Φιλοξενία
Νομική υποστήριξη
Βοήθεια σε θέματα μετανάστευσης
Βοήθεια στη μεταφορά
Συμβουλευτική
Παραπομπές
Εκδηλώσεις/ Εκστρατείες ενημέρωσης
Εκπαίδευση, σπουδές
Θέσεις εργασίας

Ποιός λειτουργεί τη Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων;

H A21 Campaign, μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την κατάργηση της εμπορίας ανθρώπων και της σύγχρονης δουλείας, ξεκίνησε τη λειτουργία της Γραμμής 1109 στις 3 Απριλίου 2012. Η Γραμμή 1109 λειτουργεί σε συνεργασία με τα γραφεία της Α21 Campaign στην Ελλάδα.

Ποιός χρηματοδοτεί τη Γραμμή 1109;

Η Γραμμή 1109 έχει διάφορες πηγές υποστήριξης. Σε αυτό το στάδιο, η χρηματοδότηση και υποστήριξη παρέχεται από την Α21 Campaign και άλλους ιδιώτες χορηγούς.

Αναδημοσίευση από: 1109.gr





"Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε την αδικία είναι να σταθούμε μαζί" -εθελοντής Α21

Μάθε περισσότερα για την πρόληψη και καταπολέμηση του Τράφικινγκ στις ιστοσελίδες:
A21.gr | 1109.gr | stoptrafficking.gr | spottrafficking.grA21.org | trafikingk.blogspot.gr

Διέδωσε το άρθρο στους φίλους σου να ενημερωθούν και αυτοί για την Εμπορία Ανθρώπων!