1109

[1109][bsummary]

TRAFFICKING

[A21][twocolumns]

THE A21 CAMPAIGN

[Α21][bleft]

21 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ - Ξεκίνησε σήμερα!


21 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ - Ξεκίνησε σήμερα!

1. ΚΑΛΕΣΕ 1109

Ήξερες ότι υπάρχει 24ωρη Πανελλαδική Γραμμή για την Εμπορία Ανθρώπων; Μπορείς να διαδώσεις αυτό το νούμερο στο σχολείο σου, στη γειτονιά σου, στους φίλους σου και να καλέσεις για οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό έχεις δει ή ακούσει. Τα τηλεφωνήματα της Γραμμής είναι εμπιστευτικά και μπορούν να γίνουν ανώνυμα. Επίσης μπορείς να καλέσεις για να πληροφορηθείς περισσότερο σχετικά με την Εμπορία Ανθρώπων. Κάλεσε 1109 ή επισκέψου την ιστοσελίδα της Γραμμής www.1109.gr

2. ΕΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΠΕΣ ΚΑΤΙ !

Υπάρχουν σημάδια που μπορεί να σε υποψιάσουν ότι κάποιος έχει πέσει θύμα εμπορίας ανθρώπων. Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει καθημερινά δίπλα μας και μπορούμε να γίνουμε το κλειδί για την ελευθερία των παγιδευμένων, εάν απλά κοιτάξουμε, ακούσουμε και ενεργήσουμε. Πάτησε εδώ για να ενημερωθείς για τα σημάδια της εμπορίας ανθρώπων. Για να καταγγείλεις περιστατικά κάλεσε 1109 ή στείλε email μέσω της ιστοσελίδας της Γραμμής www.1109.gr

3. ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ

Αυτό που χρειάζεσαι είναι απλά ένα χαρτί και στυλό! Αυτή η απλή πράξη είναι μια απίστευτη ενθάρρυνση στο ταξίδι των κοριτσιών που επιβίωσαν από την εμπορία ανθρώπων. Μη σε ξαφνιάσει όμως αν έχει μεγάλη επιρροή και επάνω σου. Δοκίμασε το και δες. Ταχυδρόμησε το γράμμα σου στα Γραφεία της Α21.

4. ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ

Με ποιο τρόπο θα μπορούσες να το διαδώσεις; Όσο περισσότεροι άνθρωποι μάθουν για την αδικία της εμπορίας ανθρώπων, τόσο πιο εύκολο θα είναι να σταματήσει. Έχεις Facebook ή Twitter; Συνδέσου μαζί μας και μοιράσου τα νέα της Α21 με τους φίλους σου ή την οικογένειά σου. Μπορείς επίσης να εγγραφείς στο μηναίο email μας για να παίρνεις τα νέα του μήνα.

5. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

Δεν είναι ανάγκη να πας στο πανεπιστήμιο για να ενημερωθείς για την εμπορία ανθρώπων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο. Η Α21 έχει μια λίστα με βιλία, ταινίες και άρθρα σχετικά με την εμπορία ανθρώπων. Γράψτε μας στο info@a21.gr και θα χαρούμε να σας την στείλουμε.

6. ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΗΣ Α21

Κάνε τη διαφορά προσφέροντας αυτό που μπορείς και γίνε μέρος μιας ομάδας ανθρώπων που αγωνίζονται να σταματήσουν την αδικία; Όλοι μπορούν να πάρουν μέρος στις εθελοντικές ομάδες της Α21 αν θέλουν να προσφέρουν! Γράψε μας σήμερα στο info@a21.gr για να μάθεις περισσότερα για τις ομάδες μας!

7. ΦΟΡΕΣΕ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙ

Φόρεσε ένα κλειδί και χρησιμοποίησε το σαν αφορμή για να ανοίξεις συζητήσεις με τους φίλους σου, ενημερώνοντάς τους για την εμπορία ανθρώπων. Ποτέ δεν ξέρεις σε ποιά συζήτηση μπορεί αυτό να οδηγήσει. Ξεκίνησε σήμερα!

8. ΣΤΕΙΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Είναι τόσο όμορφο συναίσθημα να προσφέρεις σε κάποιον που έχει ανάγκη! Δεχόμαστε διάφορα δώρα για τον ξενώνα μας, όπως καινούρια ρούχα, οδοντόκρεμες, προϊόντα φροντίδας μαλλιών, και κάθε δώρο πηγαίνει απευθείας σε γυναίκες που έχουν ανάγκη. Για να στείλετε αντικείμενα στον ξενώνα μας (ή δωρο-κάρτες) επικοινωνήστε με τα Γραφεία της Α21.

9. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ

Χρησιμοποίησε το ταλέντο σου για να ευαισθητοποιήσεις τους φίλους σου! Γράψε ένα μπλογκ που να αναφέρεται στην εμπορία ανθρώπων. Ζωγράφισε έναν πίνακα και παρουσίασε τον δημόσια. Γράψε ένα τραγούδι ή μίλα για την εμπορία ανθρώπων σε μια συναυλία. Φτιάξε ένα σύντομο κλιπ και δημοσίευσε το στο www.youtube.com. Χρησιμοποίησε οτιδήποτε κάνεις καλύτερα για να κάνεις τη διαφορά!

10. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μένοντας ενημερωμένος για όσα λέγονται στις ειδήσεις για την εμπορία ανθρώπων, είσαι καλύτερα προετοιμασμένος για να βοηθήσεις ή να συζητήσεις για καταστάσεις που διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή. Επισκέψου την ιστοσελίδα της Αστυνομίας, όπως και την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Καθημερινή".

11. ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ

Είσαι μαθητής ή φοιτητής; Μπορείς μαζί με το σχολείο σου να φέρεις την αλλαγή! Μπορείς να μιλήσεις με τον διευθυντή του σχολείου σου και να προσκαλέσετε την ομάδα της Α21 να κάνει παρουσίαση στο σχολείο σας ή να συμμετέχει μαζί σας σε κάποια σχετική εκδήλωση. Γράψτε μας στο info@a21.gr.

12. ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να φέρεις ευαισθητοποίηση στους φίλους σου, στους γνωστούς σου ή στο σχολείο σου, από μια εκδήλωση. Μπορεί να είναι οργάνωση μιας συναυλίας, θεατρικής παράστασης, έκθεσης φωτογραφίας, παράστασης χορού, κτλ. που θα περιλαμβάνει την ανθρώπινη εμπορία. Θα χαρούμε να ακούσουμε πως πήγε και να μας στείλετε φωτογραφίες.

13. ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ

Έχεις τα γενέθλια σου ή τη γιορτή σου; Μπορείς να τα γιορτάσεις με σκοπό! Μάζεψε τους φίλους σου και αφιέρωσε τη γιορτή σου στο σκοπό της κατάργησης της αδικίας. Είτε αφιερώνοντας ένα κομμάτι της γιορτής σου στην ενημέρωση, είτε ζητώντας από τους φίλους σου να επενδύσουν τα χρήματα που θα έδιναν για το δώρο σου στην υποστήριξη αυτού του σκοπού.

14. ΣΠΟΡ ΜΕ ΣΚΟΠΟ

Είσαι καλός σε ένα σπορ; Μπορείς να τρέξεις, να κωπηλατήσεις ή να κάνεις ορειβασία; Οργάνωσε ένα αθλητικό γεγονός με σκοπό την κατάργηση της εμπορίας ανθρώπων και την αύξηση της ενημέρωσης.

15. ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΖΗΤΗΣΗΣ

Η εμπορία ανθρώπων αφήνει ίχνη. Τα παπούτσια που αγοράζεις, η σοκολάτα που τρως, τα παιχνίδια με τα οποία παίζεις, μπορεί να έχουν κατασκευαστεί από σύγχρονους σκλάβους. Βοήθησε στην έλλειψη ζήτησης! Μάθε ποια προϊόντα φτιάχνονται μέσω δουλείας και μην τα αγοράζεις. Υποστήριξε προϊόντα που στηρίζουν το σκοπό της κατάργησης του "trafficking". Κάνε αυτό το τεστ και δες πόσοι σκλάβοι δουλεύουν για σένα: www.slaveryfootprint.org.

16. ΣΤΑΣΟΥ ΤΗΝ 21η ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Κάθε 21η του μηνά μπορείς να ενωθείς με άτομα από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο φορώντας το βραχιόλι BECAUSE της Α21, ή μια μπλούζα ή κολιέ σχετικά με την ελευθερία των θυμάτων, ή ακόμα γράφοντας ένα σχετικό μήνυμα στο μπλογκ σου.

17. ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί απ’ ό,τι ο καθένας μόνος του. Η αδικία της εμπορίας ανθρώπων δεν μπορεί να πολεμηθεί μόνο από ένα άτομο. Γι' αυτό επιστράτευσε τους φίλους και τους συμμαθητές/ συμφοιτητές σου στη μάχη για την ελευθερία. Μαζί μπορούμε να σταθούμε ενάντια στην αδικία της δουλείας. Οτιδήποτε κι αν κάνεις, μην το κάνεις μόνος σου!

18. ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Πιστεύουμε πως ο καθένας έχει μια φωνή για να ακουστεί. Κάνοντας αιτήσεις και επηρεάζοντας τους χώρους πολιτικής, μπορείς να συνηγορήσεις γι’ αυτούς που δεν έχουν φωνή. Μερικές φορές η προσαρμογή νόμων και η επιρροή πολιτικών σχετικά με το θέμα της εμπορίας ανθρώπων, μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την ταυτοποίηση και την καταδίκη στα δικαστήρια αυτών που εμπορεύονται ανθρώπους.

19. ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ

Αν εργάζεσαι στον επιχειρηματικό κόσμο σκέφτηκες τη δυνατότητα συνεργασίας με την Α21, είτε με συμπληρωματικά κονδύλια ή χορηγία φιλανθρωπίας; Όλοι μας χρειαζόμαστε φίλους από τον επιχειρηματικό κόσμο, όσο το δυνατόν περισσότερους που να μας «δανείσουν» την επιρροή τους για να πολεμήσουμε ενάντια στην ανθρώπινη εμπορία μέσα στον επιχειρηματικό κόσμο. Επικοινώνησε μαζί μας.

20. ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ

Βρες στην περιοχή σου ποιος άλλος υπάρχει και συνδέσου μαζί του. Ακριβώς! Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην περιοχή σου που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την κατάργηση της δουλείας. Είτε είναι μια τοπική επιτροπή ή μια φοιτητική ομάδα που φιλοξενεί μια εκδήλωση, πήγαινε μαζί τους και σταθείτε μαζί στη μάχη για την ελευθερία.

21. ΦΕΡΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΛΥΣΗ

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς είναι ικανός να φέρει μια μοναδική λύση σε κάθε πραγματικό πρόβλημα που συμβαίνει σήμερα. Η λίστα των 21 πραγμάτων δεν τελειώνει εδώ. Στη πραγματικότητα, δεν τελειώνει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά στην μάχη ενάντια στην εμπορία ανθρώπων, μπορείς! Όσο αναπνέεις και έχεις πάθος να σταματήσεις την αδικία, έχεις την ευκαιρία να προσθέσεις σε αυτή τη λίστα!

Αναδημοσίευση από: A21.gr



"Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε την αδικία είναι να σταθούμε μαζί" -εθελοντής Α21

Μάθε περισσότερα για την πρόληψη και καταπολέμηση του Τράφικινγκ στις ιστοσελίδες:
A21.gr | 1109.gr | stoptrafficking.gr | spottrafficking.grA21.org | trafikingk.blogspot.gr

Διέδωσε το άρθρο στους φίλους σου να ενημερωθούν και αυτοί για την Εμπορία Ανθρώπων!